How to make Bliss Balls

image006-1 image001-1 image002-1 image003-1 image004-1 image005-1 image007-1

 

Bliss Balls…noch nie gehört? Das sind kleine Pralinen meist nur aus Datteln. Es gibt mittlerweile viele verschiedene Variationen. Mit Erdnussbutter, Mandelbutter, getrockneten Feigen, Gojibeeren, Nüssen und und und. Sie sind voll mit Kohlenhydraten in Form von einfachen Zuckern die der Körper gut und schnell verdauen kann. Das bedeutet es sind kleine Energiespender die sich vorallem gut vor dem Sport machen.

Bliss Balls…never heard of them? These are little pralines mostly  only made of dates. You can find a ton of different variations of them out there already. With peanut butter, almond butter, dried figs, goji berries, nuts, you name it. They’re filled with carbohydrates in form of easy sugars, means they’re fast and easily digested. Bliss Balls are little energy booster, good before sports.

 

Recipe – Plum-Figs-Raisins  Bliss Balls (yields approx. 70 Blissballs)

What you’ll need
1/2 cup dried plums
1 cup raisins
6 dried figs
1/4 cup nut butter (I used peanut butter)
2 Tbsp. cinnamon
2 cups shredded coconut

What you wanna do
– Soak the dried fruits for 1/2-1 hour and drain
– In a blender mix soaked fruits, nut butter, cinnamon until a crumby texture is achieved
– Place the shredded coconut in a bowl – this is where you are going to roll the mixture in
– With your hands roll mixture into little balls and roll in the bowl with the shredded coconut to cover the balls to prevents from sticking
– Place your bliss balls in an airtight container, they will last you for up to two weeks – but I don’t think you can keep your hands from them ;-)

 

Unterschrift_Elisa_Herz

Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0

5 thoughts on “How to make Bliss Balls

  1. Stefanie

    Nachdem ich von deiner kleinen Kostprobe total begeistert war, hab ich heute deine Bällchen als Resteverwertung gemacht ;-) Echt toll, dass man die beliebig variieren kann und immer was leckeres herauskommt :-) Und so schnell! Ich hab Datteln, Cranberries und Rosinen einfach direkt aus der Tüte in meinen Universal-Zerkleinerer geschmissen, gemahlene Mandeln dazu und etwas Ahornsirup, ein paar Kokosflocken direkt mit in den Teig und die Bällchen dann wie du noch einmal darin gewälzt. Super lecker, ich könnte die jetzt alle auf einmal aufessen – danke für die tolle Idee :-)

    Reply
  2. Pingback: Raw Bars | Le Boer

  3. Pingback: Get your Munchies under Control with this Three Ingredient Snack | Le Boer

Leave a Reply to Elisa Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *