Really Messy but Healthy Junk Food

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Raw vegan burger | Rohkost Burger

Jetzt mal ehrlich, dass was Burger essen so spannend macht sind doch die schmutzigen Hände danach. Wenn alles voller Soße ist und auch noch etwas davon an Kinn und Nase klebt, dann war es ein super Burger.

Das Wichtige beim Tomaten Burger ist, das man beim zuschneiden der Gemüse variieren sollte. Möhren einfach so in Scheiben schneiden ist nicht…niemand will sich an einer harten Möhre einen Zahn ausbeißen, deswegen lieber Möhren, Gurken und Zucchini mit einem Spiralschneider oder einen speziellen Schäler in feine Nudeln raspalen. Das gibt dem Ganzen nochmal eine ganz andere Konsistenz.

Für den Crunch-Faktor einfach ein paar Sonnenblumenkerne mit drauf streuen. Außerdem wirken sie im Körper als Entzündungshemmer und sind ein gesundes Fett durch ihren hohen Vitamin E Anteil, gut für den richtigen Schimmer deiner Haut ;)

Startet gleich richtig ins Wochenende

So macht euch bereit, denn jetzt wird’s schmutzig…

Now, let’s be real what makes burgers that excited is how messy your hands are afterwards. When the sauce gets everywhere, even on your chin and nose, that’s when you know you’ve had an awesome burger.

The most important with the tomato burger is how you cut up your veggies… no one wants to lose a tooth on hard carrots. Rather cut them carrots, cucumbers and zucchinis with a spiralizer or special vegetable peeler into fine noodles. That’s what gives it a really nice consitency.

For the crunch factor, just add a few sunflower seeds. Moreover they act as an anti-inflammatory in your body and the high vitamine E in that healthy fat gets your skin glowing.

Kick of your weekend right

So get ready to get real messy…

Recipe (for two tomato burger)

What you’ll need

  • 2 really large tomatoes
  • 1/2 cucumber
  • 1/2 zucchini
  • 2 medium mushrooms
  • 2 smaller carrots
  • 1 avocado
  • 1 handful spinach
  • 1 Tabelspoons sunflower seeds

What you wanna do

  1. Wash you veggies – except for the mushrooms, you just need to scrape the dirt off them
  2. Cut the tomatoes in half an scrape out the seeds and with them the liquid (you can use that in a smoothie or just make some tomato juice) – set aside on a nice plate
  3. Now spiralize your zucchini, carrots and cucumber and place them right next to your tomatoes
  4. Cut your avocado in half, take out the pit, scrape out the inside and in a bowl mush that with a fork really nicely together and put back into the avocado shell
  5. Lastly slice the mushrooms really finely and place on plate next to your other veggies
  6. The last thing you need to do is just to put everything on your burger you’d like and have fun

Tip!
You can basically use any veggies you’d like for that recipe. I’ve tried and tested spring onions and there perfect for this as well.

 

Elisa | LeBoer

Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0

2 thoughts on “Really Messy but Healthy Junk Food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *