Cranberry Oat Cookies

Cranberry Oat Cookies // Cranberry Haferflocken Kekse (vegan, plantbased, refined sugar free, gluten free, dairy free) Cranberry Oat Cookies // Cranberry Haferflocken Kekse (vegan, plantbased, refined sugar free, gluten free, dairy free) Cranberry Oat Cookies // Cranberry Haferflocken Kekse (vegan, plantbased, refined sugar free, gluten free, dairy free) Cranberry Oat Cookies // Cranberry Haferflocken Kekse (vegan, plantbased, refined sugar free, gluten free, dairy free) Cranberry Oat Cookies // Cranberry Haferflocken Kekse (vegan, plantbased, refined sugar free, gluten free, dairy free) Cranberry Oat Cookies // Cranberry Haferflocken Kekse (vegan, plantbased, refined sugar free, gluten free, dairy free) Cranberry Oat Cookies // Cranberry Haferflocken Kekse (vegan, plantbased, refined sugar free, gluten free, dairy free)

Diese Babies sind inspiriert von Laiken vok Everyday Simple Health. Auf Instagram postet sie eine Menge dieser Kekse, alle mit den gleichen Grundzutaten, nur unterschiedlich durch beigemischte Früchte, Gewürze oder Kakao. Super cool und super einfach zu machen. Außerdem find ich’s echt toll, dass kein zusätzliches Fett in die Kekse kommt.

Sie sind von außen knusprig aber noch ganz saftig innen drin :p

Cranberry-Hafer-Kekse

Für 10-12 Kekse.

Was du benötigst

  • 2 fleckig braune Bananen
  • 1 1/2 – 2 Tassen Haferflocken
  • 1/2 Tasse klein gehackte, frische Cranberries
  • 2 Esslöffel Ahornsirup
  • 1 Teelöffel Zimt

Was du tun musst

  1. Matsche die Bananen mit einer Gabel zu Muß.
  2. In einer Schüssel alle Zutaten mit einer Gabel vermengen. Wenn der Mix zu flüssig ist, kannst du Haferflocken hinzufügen. Ist der Mix zu zäh, kannst du einen Esslöffel Wasser untermischen.
  3. Den Mix mit den Händen in Bällchen rollen und auf einem mit Backpapier ausgelegtem Backblech legen und breit drücken.
  4. Im Ofen für 20-30 Minuten bei 180°C/356°F goldbraun backen. Wenn du sie knuspriger magst, kannst du sie nocheinmal umdrehen und erneut für 15-20 Minuten backen.

These bad boys are inspired by Laiken from Everyday Simple Health. On Instagram she posts loads of recipes of her simple cookies all with the same basic ingredients and variation of fruits, spices and cacao. Super cool and easy to make. I love that their without any added fats as well.

They’re crunshy on the outside but chewy on the inside :p

Cranberry Oat Cookies

Makes 10-12 cookies.

What you’ll need

  • 2 spotty bananas
  • 1 1/2 – 2 cups of rolled oats
  • 1/2 cup of chopped fresh cranberries
  • 2 tabelspoons maple syrup
  • 1 teaspoon cinnamon

What you wanna do

  1. With a fork, mash up the bananas.
  2. In a bowl combine all ingredients with fork. If the mix is too runny add some oats, if too thick add a tabelspoon of water.
  3. Roll into balls and place them onto a lined baking tray, evenly spread.
  4. Bake in the oven for 20-30 minutes on 180°C/356°F. If you want them crunchy, you can flip them over now and place them back in the oven for 15-20 minutes.

Unterschrift_Elisa_Herz

Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Facebook0

2 thoughts on “Cranberry Oat Cookies

  1. Pingback: 3 Ingredients Chocolate Chip Cookies | LeBoer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *